Hungaroclub - Fontos dolgok


En bra advokat vet vilka frågor som är värda att ta strid för..vectoradvokater.se
Fontos címek


MAGYARORSZÁG STOCKHOLMI NAGYKÖVETSÉGE


MAGYARORSZÁG KOPPENHÁGAI NAGYKÖVETSÉGE

KORMÁNYPORTÁL

Bihari Szabolcs

Magyarország stockholmi nagykövetségének új szolgáltatásáról

Tisztelt Magyar Szervezetek, Egyesületek!

Engedjék meg, hogy tájékoztassuk Önöket Magyarország stockholmi nagykövetségének új szolgáltatásáról. A kedvezményes honosítási eljárás, azaz a magyar állampolgárság kérelmezésének megkönnyítése érdekében – a svédországi nagy távolságokra tekintettel – a nagykövetség 2013 szeptemberétől folytatja a kihelyezett konzuli fogadónapokat szervezését. Ezeket a konzuli napokat Svédország különböző, elsősorban a magyarok által nagyobb számban lakott városaiban tervezzük.

Célunk, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé váljon az egyszerűsített honosítási eljárás, és egyéb konzuli ügyekben is lehetőség nyíljon intézkedésre, tájékoztatásra. A kedvezményes honosítással megbízott konzulunk a helyi egyesületek, magyar közösségek, vagy akár több magánszemély kérésére – előzetes elektronikus vagy telefonos egyeztetést követően – utazik az adott településekre.

Magyar állampolgárságot kérhetnek 2011. január 1-óta azok a Kárpát-medence területéről származó nemzettársaink, akik korábban magyar állampolgárok voltak vagy felmenőik között volt magyar állampolgár és magyar nyelvtudásukat igazolják.

Magyar állampolgárságért folyamodhatnak a kedvezményes honosítás keretében továbbá azok a korábbi magyar állampolgárok – illetve leszármazottaik – is, akik Magyarországról az elmúlt évtizedekben települtek Svédországba, és a svéd állampolgárság megszerzése érdekében le kellett mondaniuk a magyar állampolgárságról. Amint az bizonyára Önök előtt is ismert, 2001 óta Svédország is engedélyezi a kettős állampolgárságot. A fentiek mellett a kedvezményes honosítás lehetősége 2013. március 1-től tovább bővült:honosítását kérheti az a nem magyar állampolgár is, aki magyar állampolgárral legalább tíz éve érvényes házasságban él és magyar nyelvtudását igazolja, vagy az a nem magyar állampolgár is, aki magyar állampolgárral legalább öt éve él érvényes házasságban, közös gyermekük született, és magyar nyelvtudását igazolja. Jelen levelünk célja a minél szélesebb körű tájékoztatás, ezért kérjük, hogy fentiekről adandó alkalommal értesítsék a Szervezetük tagjait, a környezetükben élő magyar ismerőseiket, rokonaikat és barátaikat. Az igények felmérése és összesítése alapján döntünk a svédországi vidéki fogadónapok helyéről és időpontjáról, amelyről időben értesítjük az elérhetőségeiket megadott honfitársainkat.

Az igényeket kérjük, jelezzék a stockholmi Magyar Nagykövetségnek az alábbi telefonszámokon
(hétköznap 9-16 óra között),

vagy e-mail címen:

Nagykövetség: 08-661-67-62/203, 211-es mellék
Konzuli Hivatal: 08-663-66-39
web: www.mfa.gov.hu/emb/stockholm
e-mail: consulate.sto@mfa.gov.hu

Üdvözlettel:
Dr. Szabó Balázs - konzul, Dorogi László konzuli adminisztráttor


Hälleberga Bed & Breakfast a Glasriket (Üvegbirodalom) térségében, Orrefors közelében, szép, természeti környezetben, könnyen megközelíthető helyen várja a kedves látogatókat